BarutbildningarServiceutbildningarOnlineutbildningar

UTBILDNING & INSPIRATION – NÄR DU VILL, VAR DU VILL!

Gå Kursen – 499 kr

Utbildning & Inspiration

NÄR DU VILL, VAR DU VILL!

Gå Kursen – 499 kr

Barkänsla

Vi utbildar och inspirerar dig till att bli det bästa av dig själv i din bar. Barkänsla utvecklades från över 20 års arbete i Bar & Service med ett mission,

– tillhandahålla utbildning när du vill, var du vill.

Innehåll

I Bartenderonline läser du tio st delkurser som gör att du som bartender kan lyckas bra i din yrkesroll.

Se kursplan nedan

Onlinekurs – Läs när du vill, var du vill

Vår plattform online möjliggör ett enkelt och smidigt sätt att utbilda sig med oss. Kurserna genomförs online med teoretiskt material och delprov som du kan repetera under hela kursperioden.

KURSPLAN

Delkurs 1

Alkohollagen

Restaurangbranschens rättigheter att servera alkohol omges som bekant av en lång rad restriktioner. En krögare måste uppfylla en mängd krav för att få sina rättigheter och du som bartender behöver ha koll på vad som gäller vid servering av alkohol.

Delkurs 2

Barista

En bartender som tillreder kaffedrinkar av olika slag. På italienska innebär barista en vanlig bartender. Ordet har kommit att syfta på en person som är skicklig i att tillreda drycker baserade på kaffe.

Delkurs 3

Barkunskap

Barkunskap innefattar många olika delar. I denna kurs tittar vi på den miljö och det arbete en bartender/restauranganställd befinner sig i.

Delkurs 4

Cocktails

Cocktails är en av hörnstenarna i din kunskap som professionell bartender. Här ger vi en grund i din receptsamling som du med tiden kommer att bygga vidare på.

Delkurs 5

Juicer & Alkoholfritt

I denna kurs går vi igenom de juicer och puréer du kommer att ha kontakt med i ditt arbete som bartender. Hur du kan kombinera olika smaker för att skapa de godaste drinkarna såväl med och utan alkohol.

Delkurs 6

Mixologi

En bra kunskap i mixologi sätter grunden till att bli en duktig bartender, med den kunskapen så kommer du att kunna skapa drinkar utifrån din egna fantasi.

Delkurs 7

Produktkunskap

Att kunna dina produkter är ett måste för att vara bekväm i rollen som bartender och ger dig en möjlighet att kunna fokusera på dina gäster.

Delkurs 8

Service

Att åtgärda problem snabbt är god service. Klagomål är oundvikliga i de flesta restauranger. Att engagera gästerna och få dem att känna sig sedda och bekräftade är viktigt.

Delkurs 9

Utrustning

Vi använder dagligen ett stort antal verktyg i vårt yrke. Denna kurs kommer att lära dig hur du använder dessa verktyg för att du ska lyckas i ditt arbete.

Delkurs 10

Drinkgarnering

Efter att ha blandat färdigt en drink och hällt upp den i ett vackert glas, kan man sätta pricken över i:t genom att dekorera drinken med garnering. Garneringen kan bestå av allt från en enkel citronskiva till mer avancerade utsmyckningar med exotiska frukter.

VAD SÄGER VÅRA ELEVER OM BARKÄNSLA?

En otroligt bra crash-course inom bartending och vad som krävs för att kunna jobba inom “hospitality”. Barkänslas utbildning ligger som grund för allt jag kan och det är dessa grunder man ständigt kommer tillbaka till varje dag I yrket. Barkänslas utbildningar drivs av otroligt duktiga bartenders och att få jobba sida vid sida med dem och lära mig utav dem var en ära. Utbildningen gav mig allt och lite till. Med mycket engagemang ifrån lärarna och mycket dedikation från mig själv så lärde jag mig väldigt mycket på kort tid. Principer som jag lärt mig under utbildningen är också väldigt populära hos mina kollegor på mina nuvarande jobb, och hos mina barbacks som nu vill lära sig utav mig. Samma regler inom bartending appliceras världen över och du dricker förhoppningsvis en lika bra manhattan hos Barkänsla som vid min bar i manhattan. Med det sagt så är du med den här utbildningen i ryggen väl förberedd för att börja jobba bakom bar vart som helst.

Jonas Litborn – Alain Ducasse – Benoit, NYC / The Beast Next Door, NYC-LIC