fbpx

Att förbereda

Sockerlag med Nejlika & Mandel

På torsdag så kommer vi att använda sockerlag till våra drinkar, det är därför väldigt viktigt att ni förbereder detta redan under onsdag så det finns färdigt och hinner kallna.

  1. Krossa 10 st sötmandel
  2. Häll i 1 tsk nejlika & den krossade mandeln, 1 dl strösocker och 1 dl vatten i en kastrull
  3. Koka blandningen hårt i ca 10 minuter tills den blir lite tjockare
  4. Sila blandningen ned i en flaska som du kan spara den i. Anledningen till att du silar den är att du inte vill ha bitar av kokt ingefära i drinkarna.

Kallbryggt kaffe

Förbered kaffet under onsdagen så att det finns klart.

För att göra kallbrygt kaffe rör du ihop 1 dl kaffepulver (vanligt) och 2,5 dl kallt vatten i en burk. Sätt på ett lock och låt stå i rumstemperatur i 8 – 12 h. Sila kaffet genom ett kaffefilter. Förvaras kallt i upp till 5 dagar.

Ingredienser som vi kommer att behöva

  • Citroner
  • Nejlika (Malen)
  • Mandel (Malen & hel)
  • Socker (Sockerlag)
  • Ägg (äggvita)
  • Mandeldryck
  • Kaffe (Kallbrygd)
  • Kardemumma (Malen)
  • Kanel (Malen)
  • Riven muskot
  • Lönnsirap
  • Is

Barkänsla – Copyright – All Rights Reserved

Translate »