fbpx

Vad är det vi dricker?

Cocktails

Den amerikanska favoriten, en shortdrink som rörs eller skakas och serve­ras i ett cocktailglas.

Collins

Stora, kalla drinkar som man brukar säga hör till “bålfamiljen”, med Tom och John som mest kända medlemmar.

Egg-nogs

Med ursprung redan 1775 och möjliga att göra på nästan vilken spritsort som helst. Färdiga egg-nogs kan bytas ut mot ägg och socker i alla recept. Toppas med ett stänk muskot.

Frappés

I ett champagneglas fyllt med skrapad is hälls den önskade alkoholsorten, oftast likör.

Highballs

Favoriter som är lätta att göra. Vilken spritsort som helst används i kombina­tion med is, soda eller vatten.

Martinis

Den traditionella Martinin krävde halvtorrt gin och halvtorr vermouth. Idag är det populärare med extra torr Martini i proportion 5-1 till 8-1. Ju större mängd gin i förhål­lande till vermouth, desto torrare Martini. Häll alltid i Gin först och sedan Vermouth. Oliven till är standard!

Sodas

Longdrinks. Någon spritsort fylls på med sodavatten. Tar man tonic water får man en tonic. Med Ginger Ale kallas drinken Highball och med Cola Fancy Drink.

Sours

Sura, citronsmakande cocktails liknande högkoncentrerande Punches. Skakas och är alltid garnerade med körsbär, apelsin- och eller citronskivor.

Sangrias

Sangria är ett slags vinbål från Spanien och Portugal som fått sitt namn efter det spanska ordet sangre som betyder blod. Sangria innehåller vanligen: Rött vin Frukt i skivor eller bitar Något sött: bananlikör, honung eller apelsinjuice.

Kaffedrinkar

Kaffedrinkar kan serveras med olika spritsorter, men innehåller alltid kaffe, lättvispad grädde och ibland någon form av garnisch.

Shortdrinks

Drinkar som görs i ett shortdrink glas, tumbler & rocksglas. 

Barkänsla – Copyright – All Rights Reserved

Translate »