Kaffeskolanav prisade baristanLisen Gren

TA DIN KAFFEKUNSKAP TILL NÄSTA NIVÅ

kommer inom kort

kaffeskolan

TA DIN KAFFEKUNSKAP TILL NÄSTA NIVÅ

kommer inom kort

Vill du imponera med din kunskap som ett riktigt proffs i kaffets värld? Gå den prisbelönta Baristan Lisen Grens unika kaffekurs och bli en mästare på kaffe! En utbildning som du garanterat kommer att ha nytta av ditt yrke men även privat.

kommer inom kort

Kaffeskolan – en unik kaffekurs

Under kursens lektioner delar Lisen med sig av sin kunskap och guidar dig i kaffets värld. Lär från en av de bästa som idag sprider aromen kring kaffe.

Lisen Gren – Barista

Lisen är en stjärna på kaffehimlen som 2018 tog hem vinsten i Coffee Professionals Cup! Till vardags jobbar Lisen med att inspirera och utbilda baristas runtom i Sverige.

Onlinekurs – Läs när du vill, var du vill

Vår plattform online möjliggör ett enkelt och smidigt sätt att utbilda sig med oss. Kurserna genomförs online med teoretiskt material och delprov som du kan repetera under hela kursperioden.

KURSPLAN

Introduktion

Grundläggande baristautbildning där man lär sig att hantera espressomaskinen, göra espresso samt skumma mjölk.
Vi går också igenom hur maskinen skall rengöras för att hållas fräsch.

Lektion 1

Kaffets Historia

Att få kunskap om kaffets historia ger dig en grund i din passion kring kaffe.

Lektion 2

Från böna till kopp

För att du ska kunna njuta av ditt kaffe varje dag så genomgås en process som innehåller många steg, i detta avsnitt går vi genom de stegen.

Lektion 3

Kaffeländer

Vart finner vi då kaffet? Kaffeodlingarna trivs bäst runt ekvatorn.

Lektion 4

Från planta till böna

Att få till den perfekta kaffebönan kräver en noga uträknad process och dess livscykel är kortare än vi kan tro.

Lektion 5

Kaffedryck definition

Hur tillverkas våra färdiga produkter som kunderna ska njuta av? Här lär du dig hantverket som krävs för att du ska kunna jobba som barista eller kunna skapa dig den perfekta koppen hemma till dig och dina vänner.

VAD SÄGER VÅRA ELEVER OM BARKÄNSLA?

En otroligt bra crash-course inom bartending och vad som krävs för att kunna jobba inom “hospitality”. Barkänslas utbildning ligger som grund för allt jag kan och det är dessa grunder man ständigt kommer tillbaka till varje dag I yrket. Barkänslas utbildningar drivs av otroligt duktiga bartenders och att få jobba sida vid sida med dem och lära mig utav dem var en ära. Utbildningen gav mig allt och lite till. Med mycket engagemang ifrån lärarna och mycket dedikation från mig själv så lärde jag mig väldigt mycket på kort tid. Principer som jag lärt mig under utbildningen är också väldigt populära hos mina kollegor på mina nuvarande jobb, och hos mina barbacks som nu vill lära sig utav mig. Samma regler inom bartending appliceras världen över och du dricker förhoppningsvis en lika bra manhattan hos Barkänsla som vid min bar i manhattan. Med det sagt så är du med den här utbildningen i ryggen väl förberedd för att börja jobba bakom bar vart som helst.

Jonas Litborn – Alain Ducasse – Benoit, NYC / The Beast Next Door, NYC-LIC