Vinskolanav prisade sommelierenBo Marcus Jakobsson

TA DIN VINKUNSKAP TILL NÄSTA NIVÅ

GÅ KURSEN – 399 KR

vinskolan

TA DIN VINKUNSKAP TILL NÄSTA NIVÅ

GÅ KURSEN – 399 KR

Vill du imponera med din kunskap som ett riktigt proffs i vinets värld? Gå den prisbelönta Sommelieren Bo Marcus Jakobssons unika vinkurs och bli en mästare på vin! En utbildning som du garanterat kommer att ha nytta av ditt yrke men även privat.

Gå Kursen – 399 kr

Vinskolan – En unik vinkurs

Under kursens lektioner delar Bo med sig av sin kunskap och guidar dig i vinets värld. Lär från en av de bästa som idag undervisar på anrika Grythyttan.

Bo Marcus Jakobsson – Sommelier

Bo började studera måltidskunskap akademiskt på Hotell- och restauranghögskolan 2016. Vid examensceremonin 2019 tillägnades Bo Triplus vinhandels stipendium för bästa sommelierstudent 2019. Sedan dess har Bo föreläst och arbetat som vin- och gastronomikonsult samt amanuens på Örebro universitet.

Onlinekurs – Läs när du vill, var du vill

Vår plattform online möjliggör ett enkelt och smidigt sätt att utbilda sig med oss. Kurserna genomförs online med teoretiskt material och delprov som du kan repetera under hela kursperioden.

KURSPLAN

Introduktion

Om vin skulle vi kunna hålla en separat kurs och kanske ge dig femton kompendier att läsa. Men i en intensivkurs får vi nöja oss med att ta upp det viktigaste inom det mycket stora om­råde som vinkunskap är. Vi ska läsa om tillverkningsmetoder för olika viner, skillnader mellan olika sorter, var vin framställs, avsmakning, förvaring, serveringsrutiner mm. Du bör också känna till reglerna för vilka viner som serveras när.

Lektion 1

Vinrankan

En vacker skönhetsupplevelse helt enkelt. Vad är det som påverkar vinrankan vilken skörd den kommer att ge?

Lektion 2

Gamla Världen

En historisk genomgång av den ”gamla världen” när det gäller producenter av vin. Frankrike & Italien.

Lektion 3

Druvsorter

Det har tagit människan många århundraden att prova sig fram och förstå under vilka förhållanden en druvsort kommer bäst till sin rätt.

Lektion 4

Vinmakning i allmänhet

Vin är ju väldigt gott tycker vi men hur går det egentligen till när vin produceras? Vinmakning är processen som helt enkelt förvandlar vindruvor till vin.

Lektion 5

Tillverkning av bubbel

Man kan lätt tro att vin med bubblor är ungefär samma sak som vin utan bubblor, men med tillsatt kolsyra. I vissa fall är detta en helt korrekt uppfattning, men det finns i flera fall stora skillnader.

Lektion 6

Vinprovning

Nu ska du alltså testa vin med ambition att lära dig att förstå vin och att påbörja din egen metodik för hur du i framtiden ska kunna maximera din upplevelse av flaskan du precis öppnat.

VAD SÄGER VÅRA ELEVER OM BARKÄNSLA?

En otroligt bra crash-course inom bartending och vad som krävs för att kunna jobba inom “hospitality”. Kajsa och Tobias utbildning ligger som grund för allt jag kan och det är dessa grunder man ständigt kommer tillbaka till varje dag I yrket. Kajsa och Tobias är otroligt duktiga bartenders och att få jobba sida vid sida med dem och lära mig utav dem var en ära. Utbildningen gav mig allt och lite till. Med mycket engagemang ifrån lärarna och mycket dedikation från mig själv så lärde jag mig väldigt mycket på kort tid. Principer som jag lärt mig under utbildningen är också väldigt populära hos mina kollegor på mina nuvarande jobb, och hos mina barbacks som nu vill lära sig utav mig. Samma regler inom bartending appliceras världen över och du dricker förhoppningsvis en lika bra manhattan hos Tobias och Kajsa som vid min bar i manhattan. Med det sagt så är du med den här utbildningen i ryggen väl förberedd för att börja jobba bakom bar vart som helst.

Jonas Litborn – Alain Ducasse – Benoit, NYC / The Beast Next Door, NYC-LIC